Drømmeseilas opp til St. Barts

Soloppgang

Soloppgang

Fredag dro vi fra Dominiqa, vi kom oss ikke av gårde før klokka fire på ettermiddagen. Det hadde heller ingen betydning da vi hadde bestemt oss for et nattseilas og et lengre hopp nordover. Etter mye fram og tilbake har vi bestemt oss for Newis.

De er natt nå rundt klokka halv tre. Vi har hatt suveren seilvind så langt, medvind litt på skrå bakfra. Og nærmest ingen bølger eller swell. Vi har god fart 7-8 knop. Det er morild i vannet og stjerneklart. Har gått ett squall rett forbi som ikke traff oss. Bjørn Arne sover på benken i cockpiten og alt er stille. Vi passerer Montserrat nå, det skal sive røyk ut av vulkanen men det er mørkt så det ses ikke. Guideboka forteller at Montserrat hadde utbrudd i 1995. I 2003 falt lokket på vulkanen sammen og det ble trodd at vulkanen hadde falt til ro. Men i 2006 begynte det å sive røyk ut av den igjen. Det ble dermed lagt opp sikkerhetssone rundt sørlige del av øya på 2-3 nm ut i havet. Selve øya er bebodd på nordsia mens sørdelen er avstengt på grunn av faren for utbrudd.

Vulkanen på Montserrat

Vulkanen på Montserrat

Klokka er nå 6.15, soloppgang. Vi har passert Montserrat for flere timer siden. Vi regner med å være framme på Newis rundt klokka 10. Bjørn Arne overtar vakta nå.

Kongeriket Rhedonda

Kongeriket Rhedonda

Klokka er 10. Bjørn Arne mener vi er så godt i gang, og vi bestemmer oss for bare å fortsette opp til St Barts. Dagen går, Jonas sover til halv 12 og må vekkes..(!) Vi spiser egg og stekt potet til frokost i cockpiten. Bjørn arne sover litt. Jonas tegner i Elias boka han har fått fra oldermor. Han har hytte først i cockpiten så inne i ene lugaren der han ser film. Bjørn Arne våkner. Vi spiller litt kort, Jonas har blitt en kløpper på Olsen. Vi kjører på litt ekstra med motoren da vi er redd for å ikke komme fram før solnedgang. Idet sola går ned, kl 6.15, slipper vi ut ankeret utenfor shell beach på St Barth…..

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: