Dominica

Solnedgang på stranda i Portsmouth

Solnedgang på stranda i Portsmouth

Glassruta til komfyren kom mandag ettermiddag og vi kunne endelig dra fra Marin på Martinique. Vi dro opp ankeret rett før solnedgang. Det er store grunner på vei ut av Marin, og helst ville vi hatt dagslys til vi var i åpen sjø. Det rakk vi ikke. Når sola går ned er det stupmørkt med en gang. På vei ut fikk vi oss en skikkelig skrekkopplevelse. Vi så en båt langt der ute som kom i god fart inn mellom grunnene. Båtene møttes på det smaleste passeringspunktet. Like før vi passerte hverandre innså vi at båten hadde kurs rett mot oss, og hadde altfor stor fart. Vi endret kurs mot styrbord og han fulgte etter.

Bursdagsfeiring i strandkanten

Bursdagsfeiring i strandkanten

Det endte med full gass, fullt overlegg og hjertet i halsen for vår del. Idet vi passerte så Bjørn Arne at mannen bak rattet på den 40 fots cabincruiseren skvatt. Han hadde ikke sett oss. Heretter kommer vi nok til å bruke lanternelysene nede også i trafikkerte havner, og ha det håndholdte lyset tilgjengelig. Så kan vi lyse på båter vi føler oss utrygge på. Etter et greit nattseilas kom vi til Portsmouth på Dominiqa på formiddagen. Der lå både Pliosaurus og Kairos. I innseilinga passerte vi også den svenske båten CU@sea som vi ikke hadde sett siden Puerto Rico. De har to barn om bord, Albin og Lykke. Vi hadde bestemt oss for å feire Jonas sin 5 års dag her, mens alle barna enda er samlet. Så nå ble det enda en båt til med på feiringa. På kvelden gikk vi alle ut på en restaurant og spiste.

På tur på Dominiqa

På tur på Dominiqa

Guiden for morgendagens tur kom innom og det ble planlagt hvor vi skulle dra. Det er en nydelig øy, tett med skog, høye fjelltopper og bratte fjellsider med strender innimellom. Guiden vår, Stanley (som også kalte seg «Stan the Man») hadde gode botaniske kunnskaper og viste oss alle slags frukttrær og vekster med grønnsaker typiske for Karibien. Vi fikk sett blant annet kaneltre og hakket av litt bark, gummitre der gummien hadde dryppet ned på bakken.

På tur på Dominiqa

På tur på Dominiqa

Vi plukket Yam, som er en rot som de bruker som potet og fikk smake på kokosmelk og spist kokos og nydelig grapefrukt (ikke sånn bare bitter som hjemme). Ungene fikk badet i en kulp under en liten foss. Og på vei tilbake til bussen så vi papegøyer og kolibrier i trærne. Det er fantastisk høye trær her med de underligste røtter, og et mangfold som vi ikke finner hjemme. I Norge er det jo gjerne store områder med bare gran- eller furuskog. Her finner man ufattelig mange tresorter på små områder. Vi spiste nydelig lokal lunsj på en strandrestaurant i en liten by. Det var en langgrunn strand, men full av koraller så bading på barna ble det ikke. Uti vannet gikk det flere menn å fanget blekksprut med harpun.

Papegøyer i trærne

Papegøyer i trærne

Før lunsj var vi innom Red Rock’s som er ett veldig spesielt område. Etter lunsj dro vi til Soufriere Cold. Der fikk vi se noe merkelig. Vannet var kald men boblet og hele området luktet svovel. Også her på Dominica har det blitt spilt inn for Pirates of the Caribien, og vår guide fortalte at han var sjåfør for Orlando Bloom når innspillingen pågikk. Dagen etter var det stor bursdagsfest for Jonas i en paviljong vi fikk låne på stranda. Det ble grilling og bursdagskake, og det var hele 8 barn og 8 voksne. Skattejakt ble det også, og det er utrolig hva de gamle sjørøverne gravde ned av gotterier 🙂 Vi dro ut til båtene etter solnedgang, med en godt fornøyd gutt, og avsluttet dagen med filmkveld for barna på Kairos.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

S/Y Hakuna Matata

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

One thought on “Dominica

  1. Mia

    Gratulerer en masse med dagen, Jonas

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: