Dag 19, Lørdag 15 Desember

Dag 19, Lørdag 15 Desember

Skrevet 15/12 kl.12.15 UTC
Pos. 14o 13.44N 60o 33.80W

LAND OHOI!!!!

Vi ser både St.Lucia og Martinique. En ubeskrivelig følelse

Vinden løyet helt i går i ettermiddag tretiden (0-3 m/s). Ett tråg med lavere trykk er over oss og vi er inne i ett stort stillebelte. Vi lå noen timer å duppet i 1-2 knop og fikk badet (og vasket oss) på havet, men måtte krype til korset å starte motoren til slutt Vinden har variert mellom 0 til 4 m/s siste døgn. Vi har prøvd å seile når det var litt vind, men stort sett har det vært motorkjøring.

En fantastisk fin natt igjen da, selv om motoren bråker “forferdelig”…,

Vi har de siste døgnene fått rapporter om båter som har trøbbel. Stormvogel, som ligger ett stykke bak oss kom inn i en squall med vind på over 40 knop. To skadet, ødelagt kompass, gasshendel, autopilot, navigasjonslys og vhf. I tillegg har de fått en liten lekkasje under vannlinjen (1-2 liter pr døgn) og tau i propellen. En annen båt, Troskala, som ligger langt bak oss i stillebeltet har bare 15 liter diesel igjen og har begynt å rasjonere på vannet. Flere rapporter om ødelagte seil har vi også fått.

Vi er glade vi er fremme snart og har berget både båt, seil og utstyr. Nå har vi jo også tatt det rolig, og revet i god tid før squallene.

Seilte og motorkjørte 181 nm siste døgn, og har bare ca. 25 nm igjen (3 timer)

Totalt brukte vi da ca. 18 døgn og 4 timer på å krysse Atlanterhavet…. og det er litt vemodig at det er over…

Bacon, pølser og nystekte baguetter til frokost, nam, nam….

Hilsen det glade mannskap på S/Y Hakuna Matata
Jonas, Rolf Johan, Siv og Bjørn Arne

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

2 thoughts on “Dag 19, Lørdag 15 Desember

  1. Mia

    Vi ser på kartet at dere er fremme. Vel båst! Nå er vi glad både på deres og egne vegne. Vi har fulgt dere og vært svært spent.

  2. Viggo og Villgunn Larsen

    Hallo alle sammen. Her har vi det bare fint, alle er i god form. Lørdag hadde vi pepperkakebakerdag med Elias, Sander Rio, Lukas, Emilie, Ole (prøvesmaker) og Christine. Simon skulle også komme, men fikk influensa og lå til sengs. Han og Emilie var innom på søndag ettermiddag og da ble alle kakesortene prøvesmakt. Været er kaldt for tiden, mellom minus 10 til – 15 grader. Men snøen glimrer med sitt fravær. Det er bare litt is her og der, og vi går på føtter opp på hytta. Det er ikke skiføre ennå. Rune Viggo og Birgitte er nå snart ferdig med kjøkkenet. De har lagt nytt tak og golv også, og skal skifte kjøkkenvindu. Alt tar tid, får håpe dem blir ferdig til jul. Snakka med Birgitte i telefonen for snart 14 dager siden. Hun sa at alt var kaos. Og det tror jeg på. Men Rune Viggo sa de var snart ferdig da vi snakka med han sist. Har prøvd å sende melding på telefonen, men jeg vet ikke om den er kommet igjennom. I kveld skal vi til Rigmor og Inge og spis rakfisk. Det blir godt, men akevitten står jeg over. Klarer meg med øl, og de andre synes det er helt greit. Det blir jo mere på dem. Alle vi treffer spør hvordan det går med dere, så interressen er stor. Alle sier at dokk er tøff, og det syns jeg også. Men jeg skal være glad den dagen dokk når land. Pass godt på hverandre og ikke minst på Jonas. Det er utrolig artig å lese bloggen dokkers. Vi venter på den hver dag. Dokk e god og skriv. Håp dette går igjennom. Klem fra oss

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: