Dag 18, Fredag 14 Desember

Dag 18, Fredag 14 Desember

Skrevet 14/12 kl.13.05 UTC
Pos. 14o 58.32N 57o 39.22W

Ett døgn med lite vind, men en fantastisk fin og stjerneklar natt. Fikk seilt en time med gennaker i går kveld, men rigget ned før det ble mørkt. Vinden i natt var bare mellom 3-7 m/s, så det gikk tregt. Rigget genaker igjen i morges, men det ligger mange squalls rundt oss og vinden er veldig ustabil. Vi fikk nesten en broach i forbindelse med en vindkule, så nå er den nedrigget til vinden blir mere stabil. I natt da Siv kom opp for å ta vakta si, sa hun at det luktet sånn fisk. Vi lyste rundt omkring i cockpiten men kunne ikke se noen. Etter å ha løftet av ene puten ved sitteplassen bak roret fant vi en flattrykt flyvefisk på puta… og den stinket. Vi har nesten hver morgen flyvefisk på dekket. Nå nettopp så vi en sjøfugl som sirklet rundt båten. Vi har vært oppe på tofta og sett etter Barbados i det fjerne, men har enda ikke kommet nært nok til å se øya.

Ombord går det fint, og Jonas holder på med sine julegaveting, skatter og ser film. Han er nok klar for å komme i land

Hvordan fikk båten vår navnet sitt? Etter at vi hadde vært i Stavanger og sett båten for første gang ble det diskutert på hjemveien og de kommende ukene. Alle ungene kom med forslag, så vi hadde mange forslag, men det var viktig for oss at navnet betydde noe, og ikke minst at vi følte at navnet passet til båten. Jonas mente den kunne hete Lynet (etter Lynet i biler-filmene). Hvorfor ikke Hakuna Matata da, fra en annen film… Helt siden Jonas og skipperen så Disneyfilmen Løvenes Konge for første gang har vi begge digget den filmen. Jonas lærte seg også fort sangen “Hakuna Matata” og gikk rundt å sang på den, tre år gammel Hakuna Matata er Swahili og betyr “no worries” eller på norsk “ingen bekymringer”. Navnet kler båten perfekt, og betydningen sier alt

Seilte bare 140 nm siste døgn, og har 200 nm igjen.

Hilsen mannskapet på S/Y Hakuna Matata
Jonas, Rolf Johan, Siv og Bjørn Arne

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

One thought on “Dag 18, Fredag 14 Desember

 1. Furio

  Vi seguiamo (con la traduzione di Google) da quando siete partiti, siete una famiglia meravigliosa.
  Buon vento.
  Furio & Family
  SY/Gia’Gia’
  Oceanis 423
  Ancona – ITALIA

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: