Dag 13, Søndag 9 Desember

Dag 13, Sønddag 9 Desember

Skrevet 9/12 kl.11.40 UTC
Pos. 17o 40.44N 43o 38.10W

I går hadde vi en kjempefin dag, mye sol, passelig med vind og ingen Squalls. Jonas lagde i stand fest i cockpit, med uteling av førjulsgaver han har lagd og pakket inn. Han hadde ett par til seg selv også .

På ettermiddagen skyet det til og ble gråere og gråere, og natten var fyllt med regnbyger, squalls og til dels mye vind og rotete sjø. Sånn er det fortsatt når dette skrives. En squall er ett lokalt lavtrykk som dannes over hav. Skyene er veldig lave og mørke, nesten svarte. De kommer som oftest fra sørøst, selv om vindretningen er en annen. Vi ser dem godt om dagen, men ikke om natten uten radar. I forkant er det mye vind, ofte 15-20 m/s, så kommer regnet, og det er som himmelen åpner seg. De varierer i størrelse og utstrekning, men er som oftest over på en times tid. Siden kartplotteren (som også viser radaren) streiket har vi fått oss noen overaskelser om natten. Når vindkula treffer oss er det bare å hive seg over vinsjene og reve så fort som mulig. Vi har berget seil og utstyr frem til nå

Vi leser ikke hjemmesiden når vi er ute, men sender kun oppdatering til bloggen pr. mail. Vi vil gjerne ha flere mailer fra dere der hjemme. Fortell om hva som skjer, vær og føreforhold, og kommenter gjerne bloggen pr. mail også. Er det noe dere lurer på om livet ombord, bare spør. Send mail til syhakunamatata. Vi laster ned hver dag i 6 –tia om morran og i 13-tia på dagen. Av og til sjekker vi også om kvelden.

Vi seiler for babord halser nå, med spridd genoa og det ruller godt, med 3-4 meter bølger. Seilte 155 nm siste døgn og har bare litt over 1000 igjen

Hilsen mannskapet på S/Y Hakuna Matata
Jonas, Rolf Johan, Siv og Bjørn Arne

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

4 thoughts on “Dag 13, Søndag 9 Desember

 1. Rune Viggo Larsen

  Hei på dere alle sammen

  Jeg er inne og sjekker hva dere skriver hver dag og gleder meg til neste innlegg. Det høres spennende og skummelt ut og være ute på det åpne hav.

  Her hjemme går alt bra Thea har spilt håndball kamp i dag det ble uvagjort mot det beste laget i serien. Nå er dem et av tre lag som har like mange poeng i toppen.

  Vi har hatt det litt kaldt om dagen 10 til 15 minus og nordavind. Det er fuldt kaos her hjemme vi holder jo på med det nye kjøkkenet. Det blir utrolig fint og gleder meg til det blir ferdig. Regner med at det blir ferdig i løpet av uka. Ellers er det veldig mye jobb på meg om dagen fordi sykemeldingene renner inn nå føre jul, det er en kabal for å få det til å gå opp, men nå skal jeg jobbe ut neste uke så skal jeg ha ferie frem til 2. januar og det skal bli godt.

  Nå har Rune og jeg tenkt oss en tur ned på puben her på Lisleby for å se Manchester og Manchester city. Emil er i full gang med ungdomskolen og det er jo litt nytt med karakterer og det og jobbe litt mer selvstendig, men det går greit med litt mas fra mor.

  Gleder meg til å følge dere videre klem fra Rune og Birgitte

 2. Kjetil Johnsen

  Hei godtfolk!

  Været på Mo har i en lengre periode vært kald, mørketid og ingen snø, regna bort for en tid siden.

  Vibeke og jeg kom hjem fra Barcelona fredag, hadde da vært der siden Søndagen. Der fikk vi med oss en Champion Leage kamp hvor Barca spilte 0-0 mot Benfica, ingen stor kamp, men vi fikk no sett Messi i aksjon. Var også på Sagrada Familia som var en helt utrolig bygning (Tempel)som var påbegynt i 1883 og tegnet av Antoni Gaudi, bygningsarbeider foregår fortsatt. Byen er forøvrig ganske Gaudi inspirert.

  Vi følger med Dere hver dag, ser hvor Dere er på kartet dag for dag…. Kjør på videre! Er jo ikke så lenge igjen før Dere er i mål og kan stor kos dokk.

  MVH Vibeke og Kjetil

  På Sun, 09 Dec 2012 14:02:15 +0100, skrev S/Y Hakuna Matata

 3. Høres topp ut! Gi Jonas en klem fra meg:)

 4. svemmelguri

  Høres toppers ut! Her e det mørkt og trasig;)
  Gi Jonas en klem ifra meg:)

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: