Dag 12, Lørdag 8 Desember

Dag 12, Lørdag 8 Desember

Skrevet 8/12 kl.13.10 UTC
Pos. 18o 03.54N 41o 10.34W

Vi lenser med spridde seil rett mot St. Lucia. Litt lite vind, så det går ikke så fort, men vi seilte 138 nm siste døgn. Gikk for motor 3 timer i går, vinden var bare 1-2 m/s imot og det striregnet. Rolf Johan fikk dusjet i regnet! Så en seilbåt i går som gikk sør for oss. Det var godt, da vet vi at vi er på rett vei Vi har jo ikke sett noen båter siste 4 døgn. Det var over 26 grader klokken tre i natt, veldig klamt og fuktig. Jonas blir helt våt i håret av svette om natten.

Det er godt å seile om natten. Når vinden er bra, seilene rett trimmet og Hakuna Matata fosser fremover som ett lokomotiv på skinner, føles det som om vi raser avgårde i 100 km/t, selv om farten bare er 7-8 knop.

Man føler seg liten på det store havet. På nattevakta er det god tid til sitte å filosofere over ting og tenke på alle der hjemme… og savne dem litt Når månen ikke er oppe er det stupmørkt, man hører bare vinden og bruset av de store bølgene som bryter. Blir litt trollbundet av å se på morilden som danser i vannet rundt båten. Når månen titter frem er det som om noen slår på lyset, og man kan skimte bølgene og se på skyene som beveger seg raskt over nattehimmelen. Himmelen er som ett teppe av stjerner her ute, tett i tett, og vi ser mange stjerneskudd hver natt.

Av og til må man ta livet med på en aldri så liten luftetur

Hilsen mannskapet på S/Y Hakuna Matata
Jonas, Rolf Johan, Siv og Bjørn Arne

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

One thought on “Dag 12, Lørdag 8 Desember

  1. Hugo

    Følger med som bare det her. God tur videre!

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: