Dag 5 og 6, 1 og 2 Desember

Dag 5, Lørdag 1. Desember

Fin vind i natt, måne og stjerneklart i perioder. Djevelens reker til middag. Siden vi ikke har reker ble det med kylling i stedet, like godt . Og høydepunktet er jo den daglige ølen til middag (tenk deg det, Endresen, en øl hver dag til middag). Så ett lastekip i går kveld som passerte bak oss. Godt å se at det er liv på havet.
Kartplotteren fungerer fremdeles ikke. Kjører nå nødnavigasjon med TIKI på PC’n. Hovedproblemet er jo at vi ikke får kjørt radaren om natten…
Dag 3 fikk vi problemer med regulatoren som styrer vindgenerator og solcellepanelene. Den ville bare lade fra vindgeneratoren. I dag koblet vi om regulatoren og koblet ut lading til startbatteriet, og nå fungerer det

Vi seiler rolig, og prøver å ha det så komfortabelt som mulig ombord, spesielt for Jonas sin del. Reduserer mye om natten. Jonas lurer på om det er lenge til vi er fremme i Karibien? I dag fikk han åpne første luke i julekalenderen og det var stort… og vi så den første episoden av “Jul i skomakergata” 3 ganger. Nå er det snart jul, og vi sitter her ute på atlanteren i +23-24 grader. Det er litt merkelig
De første dagene mente Siv det var som å sitte inne i en tørketrommel, men vi er vant rullinga fra de store bølgene nå. Begynner å finne rytmen, med vakter og oppgaver i løpet av dagen.

Dag 6, Søndag 2. Desember
Fin natt, igjen. Men dagen begynte med en squall, og vi har hatt tre til nå i dag. Med vind opp mot 20 m/s i kastene og øsende regn, blir det mye reving av seil, opp med seil og så reving igjen. Slitasje på tauverk og seil er ganske stor når man seiler i 24 timer i døgnet, dag etter dag. Så vi prøver å se over tau og knuter hver dag. Så såvidt en annen seilbåt i dag, langt nord for oss. Flyvefisk har vi også sett noen av. I dag blir det vel hamburger til middag, og skipperen skal prøve seg på en dusj etter dager med “kattvask”. Jonas tegner og lager en piratbok. Han gleder seg til å se neste episode av “Jul i skomakergata”.

Hilsen manskapet på S/Y Hakuna Matata
Jonas, Rolf Johan, Siv og Bjørn Arne

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: