Flotte dager i Puerto Rico

Jonas på tur i «ørkenen» ved Maspalomas

Vi trivdes veldig godt i Puerto Rico. Når vi la til kai på kvelden ble vi møtt av familien på båten sea@sea som vi traff oppe i La Coruna i Nord Spania. Endelig fikk Jonas flere barn å leke med, i tillegg gikk han i Firfisla barnehage 3 dager i uka. Fine dager der vi ikke måtte møte før kl 10 og med mange norske barn i samme alder. Båten Gajia ble vi også kjent med, de er en svensk familie på 4 som skal være på tur i 3 år. Eldste jenta om bord, Linnea tar videregående skole mens de seiler og Pim på 6 år ble en god lekekamerat for Jonas. Vi traff også igjen den svenske båten Solit, som vi har truffet tidligere. Båten Vindræken fra vestlandet skal overvintre i Puerto Rico, og reise hjem neste sommer. Og Stein og Gunn fra Paquita (fra Nesna) var innom på besøk. De ligger i Puerto de Mogan og skal også til Karibien. De fleste av disse båtene har blogg hvis en vil titte på deres sider. Med bilen vi hadde lånt kjørte vi noen turer rundt på øya, noe som var en opplevelse… turen opp i fjellene fra Mogan var verre enn trollstigen, og vi måtte stoppe fordi Siv følte seg ikke helt vel med smal vei uten autovern 🙂 Gran Canaria er egentlig en fantastisk spennende øy med veldig varierende natur,  høye fjell, klipper, strender, vulkankrater, og masse vin og fruktdyrking.

Charlotte og Tonje

Masse besøk hadde vi også. Vi hadde besøk av Ingvar og Anne Lise Myrvang som var på sin årlige treukerstur til Puerto Rico. Så kom Villgunn og Viggo nedover, det var rene julaften da det ble pakket ut alt som de hadde tatt med til oss fra Norge. Villgunn hadde til og med laget pepperkakedeig da det ikke var kommet i butikkene enda, og tromsørulla til jul har vi også. Vi ble alle bedt på bacalaomiddag hos Ingvar og Anne Lise, og det var den beste bacalaoen vi har smakt 🙂 Vi venter spent på oppskrifta fra Anne Lise…

Ole og Emilie kommer med flyet fra Norge

Når Rolf og Judith kom nedover var det på samme viset…vi har noen flotte foreldre 🙂 Judith overnattet for første gang i seilbåten, og vi tror at hun trivdes med å bli vugget i søvn, med litt klukking fra vannet. Da Charlotte kom tilbake etter 14 dager hjemme på Mo hadde hun med seg Tonje, en venninne fra Båsmoen. Og så kom Emilie og Ole på besøk for en uke. Det var litt uflaks med været deler av tiden alle var her nede men det ble heldigvis sol og litt strandvær på alle tilslutt. Det var veldig godt for oss å ha besøk, vi savner jo alle der hjemme. Charlotte bestemte seg for å ikke være med over til Karibien, og det synes vi alle var trasig. Hun reiste hjem med Ole og Emilie… vi tror nok at hun kommer til å angre seg når vi kommer til Kariben.

Puerto Rico

Dagene i Puerto Rico gikk fort, og vi fikk også tid til en tur til Puerto de Mogan for å ta båten opp for spyling, og skifting av anoder. Vi seilte tidlig om morgenen til Mogan, og Emilie, Charlotte, Tonje, Ole, Judith og Rolf Johan var med. Vi skulle møte kl. 10 for båtopptak, men kom ikke opp før klokka 18. Da var ungene , Siv og Judith dratt tilbake til Puerto Rico, og Bjørn Arne og Rolf Johan ble igjen for å ta opp båten, og seile tilbake. De kom tilbake i 9-tiden om kvelden, i ett øsende regnvær.

Jonas hjelper til å stuve ting i båten

Med dårlige værvarsel og mye vind bestemte vi oss for at Siv og ungene skulle ligge på hotell en natt, mens Bjørn Arne og Rolf Johan skulle seile båten opp til Las Palmas. De seilte opp på natten, og hadde store bølger og vinden midt i mot… ikke akkurat en drømmetur, men det gikk bra og de la til kai i Las Palmas den 11 november kl. 09.30. Siv og ungene kom oppover med bilen utpå dagen. De siste dagene ungene var her ble tilbragt i Las Palmas, med blant annet shopping før de reiste hjem den 13 november.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

S/Y Hakuna Matata

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: