Seilaset fra Marokko fram til Las Palmas og vidrere til Puerto Rico

Solnedgang langs Marokko kysten

Vi dro fra Agadir rundt kl 16.30 etter endelig å ha fått passene og eierbeviset tilbake. Litt oppgitt da vi visste at vi ville få to netter på havet før vi var fremme på Lanzarote. Det var meldt grei vind, nord- nordøst,  8- 10 m/s og bølger på 1-2 meter så alt så greit ut. Vi hadde motvind ut fra Agadir og gikk for motor ett stykke ut før vi la nedover langs kysten av Marokko. Det viste seg at vinden lå på 12-14m/s (noe som jo er greit nok) men bølgehøyden stemte ikke med vindstyrken. Første natta var vi våkne begge to med brytende bølger på rundt 5-6 meter inn på skrå bakfra. Det var vanskelig å se bølgene i den beksvarte natta, og en gang utpå nattmorran tok en brytende bølge hekken, og vred oss rundt så vannet fosset inn over ripa og inn i cockpiten. Vi klarte å rette opp båten før neste bølge kom, men oppdaget at hesteskobøya på babord side var borte. Den ligger nå og flyter på havet en plass, merket Hakuna Matata :). Hele tiden krøp vi sakte men sikkert nærmere kysten, for vi turte ikke legge båten mer på tvers av bølgene. Vi var glade utpå formiddagen da bølgene begynte å roe seg. Vi har nok hatt litt for mange solskinnsseilas, så det kom litt brått på. Årsaken til den grove sjøen var nok etterdønninger etter stormen i Atlanterhavet. Nå har vi lært at ut fra vindretninga vi hadde burde vi lagt oss mye lenger ut i åpen sjø før vi la oss nedover mot Lanzarote. Resten av turen ut til Kanariøyene gikk fint, flott seilvind og vi ankom Marina Rubicon på sørsiden av Lanzarote kl. 02.30. Utseilt distanse 236 nm på 34 timer, ett snitt på nesten 7 knop. På turen ned fra Agadir så vi ved hele 5 forskjellige tilfeller skilpadder som kom svømmende mot bølgene på vei oppover….:) Bjørn Arne som hadde bursdag på overfarten  så også noen flyvefisk. Marina Rubicon på Lanzarote er en flott havn, og ligger sånn midt i laget prismessig. Det er bygd opp med koselige restauranter og butikker rundt marinaen. De har også en bra båtbutikk og seilmaker, begge veldig behjelpelige med det meste. Her traff vi S/Y Loupan, en svensk båt fra Stockholm som vi så vidt hilste på oppe i Portugal. De lånte oss en ozonmaskin for å fjerne muggsporer, så den ene dagen ble det storrengjøring. Vi fikk noe saltvann inn gjennom den ene luka på tur til Lanzarote (rett i sofaen og på TV’n) og vannet hadde fordelt seg under gulvplatene så det ble en kjempejobb å få alt rent og tørt. Fjernkontrollen fikk vi ikke liv i etterpå. På Lanzarote tok vi det med ro i marinaen, og var i svømmebassenget, som var gratis for gjestene i marinaen. Det var godt å komme til Spania igjen  🙂

Jonas fisker på brygga i Marina Rubicon på Lancarote

Etter 3 dager seilte vi til Las Palmas på Gran Canaria, en fin seiltur på 95 nm. Marinaen er nok den billigste på Gran Canaria (13 euro pr natt), men den ligger jo midt i byen og det er en del trafikkstøy fra hovedveien og bråk fra containerhavna. De har OK fasiliteter, og en grei strand rett ved marinaen, men å vaske klær bør man gjøre en annen plass… 8 Euro pr vask L. Det må sies at det finnes en og annen kakerlakk også i havna.  Charlotte skulle reise hjem for 3 uker, og etter noen late dager i Las Palmas dro Siv med Charlotte opp til flyplassen. Hos seilmakeren i Las Palmas har vi bestilt en sjøkøye for å ha i salongen etter kopi av S/Y Loupan sin sjøkøye, som virker som en smart løsning med feste på en skinne i benken under sofaputene. Noe vi ikke var klar over var at her på Kanariøyene burde man booke marina i forkant for aktuelle tidsrom da det bruker å bli fullt. Vi bestemte oss for å dra ned til Puerto Rico og heldigvis hadde de plass til oss.  (ca 7000kr for 1 mnd i marinaeninkl. gratis parkering, 4 euro pr vask med vaskemaskin)

Lancarote

Nå har vi vært her i 14 dager og føler oss helt hjemme her. På vår brygge ligger det for det meste norske, svenske, danske og noen engelske båter, flere som vi har truffet tidligere.  Jonas har begynt i Firfisla barnehage 3 dager i uka. Det er en norsk barnehage i tilknytning til Den Norske Skole som holder til rett over Amfi del Mar. Han trives veldig godt der. Dagene går med til å forberede båten for turen over Atlanteren, soling og bading. Det er veldig sosialt her, og det kjennes godt da vi har vært mye alene helt siden vi forlot La Coruna. En eldre Renault Megane har vi også leid for en billig penge fra en ”bilutleier“ vi har her på brygga, en engelskmann, som er bilmekaniker og bor i båten sin. Den funker greit og har ett bra airconditionanlegg. Så det har blitt noen turer rundt på øya for å kikke oss rundt. Vi drar opp til Las Palmas igjen den 11 november, da åpner ARC kontorene og aktiviteten rundt regatten. Vi gleder oss veldig til å få besøk fra Norge nå 🙂

Denne bildekrusellen krever javaskript.

S/Y Hakuna Matata

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: