Jersey og Brest

Innseiling til Jersey

Vi dro fra Cherbourg tirsdag 14 august kl 07.00 og hadde et nytt motvindsseilas ned til Jersey…vi er vel vant til det nå 🙂 Vi la til kai kl 16.20 og hadde tilbakelagt en distanse på 66nm. Da vi hadde lagt til i marinaen på St. Helier var det så varmt at vi pakket badeklær og dro rett på stranden. Jonas og Charlotte badet mens vi koste oss med hver vår bok. Onsdag ble brukt til vasking av klær og klargjøring til den kommende overfarten over Biscaya.

Bilbåtferge på Jersey

Jersey og naboøya Guernsey utgjør kanaløyene som er en kronbesittelse dvs de er underlagt den britiske monarken, men er ikke en del av Storbritannia. Kanaløyene ligger i St. Malo bukten utenfor Bretagne i Frankrike, og det offisielle språket her er engelsk og fransk. Valutaen er engelske pund, men pengene er merket Jersey så vi er spente på om vi får brukt dem i England til neste år. Ved innseilinga til øya passerte vi flere nydelige badestrender inneklemt mellom klippevegger som gikk rett opp fra havet på sidene. Vi fikk dessverre ikke sett oss rundt på øya, annet enn spaserturer rundt i St. Helier. Men vi ønsker gjerne å dra tilbake hit igjen.

Charlotte i Jersey

Etter flere væroppdateringer fra Frivind ble det klart at avreise over Biscaya blir først på søndag eller mandag. Etter litt fram og tilbake bestemte vi oss for å ta et nattseilas ned til Brest, da distansen over Biscaya da forkortes med ett døgn. Lørdag 17 august fylte vi opp tankene og la avgårde fra Jersey. Som tips for de som skal bunkre er Jersey den billigste plassen vi har bunkret diesel, 84 pence pr liter 🙂 Seilaset ned til Brest gikk fint, det var en rolig natt noe overskyet men med få møtende båter. Vi hadde over 4 knop motstrøm de to gangene vi fikk strømmen i mot på overfarten, og var da nede i 2,7 knop på GPS’n, men så logget vi også 10,2 knop når medstrømmen var på det meste. I 8 tida på morgenen lå tåka tjukk utenfor kysten 10-15 nm fra Brest. Radaren viste regnbyger som danset over skjermen. Da en båt tutet i hornet like i nærheten, ble skippern bråvekt. Båten passerte rett på utsiden av oss (vi så den på radaren og AIS’n) uten at vi kunne få øye på den.

Jonas på strand i Brest

I 9 tida lettet tåka og da Siv satt i båtsida og kikket frem mot baugen kom det en delfin 🙂 svømmende mot båten, den snudde og hoppet på siden av båten flere ganger langs baugen før den forsvant så altfor raskt. Trøttheten etter nattens seilas forsvant som på et blunk etter en så fantastisk opplevelse. Nå er vi alle overbevist om at vi kommer til å se delfiner når vi passerer Biscaya 🙂 Vi kom til Brest lørdag 18 august kl 13.20, og hadde da tilbakelagt en distanse på 183nm på 26 timer. I Brest Moulin Blanc marina traff vi den norske båten Free Spirit igjen. De skal også krysse Biscaya men starter trolig først tirsdag eller onsdag. Vi regner med de tar oss raskt igjen, så det er bra vi får et lite forsprang. Det er en trivelig marina i Brest, det har vært strandbesøk både i går og i dag. Handlerunden er unnagjort for overfarten, vi mangler bare gass og det får vi først i morgen tidlig.  Vi legger avgårde utpå formiddagen….litt spente på vårt første lange havstrekk.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

S/Y Hakuna Matata

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

2 thoughts on “Jersey og Brest

 1. marte

  Hei på dåkk!
  Vi føl me på kor dåkk e hænne, og ser at dåkk har krysset Biscaya. Arti me oppdateringe.
  Hær heime går live sin vante røntgen gang, og vi e ikke nåkka svartsjuk på dåkk.
  Seil pent.
  Hilsen røntgen 🙂

  • Hei, så koselig å hør fra dåkk. Eg tenk no på dåkk innimellom, men eg kommer ikke heim enno 🙂 Vi har no vært i La Coruna et par daga. Det e masse skandinaviske båter her. Har en norsk båt fra Harstad som nabo. Og en svensk båt på motsatt side. Så her e det trivelig og sosialt. Vi seil nok videre søndag el mandag. Vi jakt enno på skikkelig syden varme, da været varier veldig fra sol og varmt til ganske kaldt når det blås og regn. Hils alle 🙂

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: