Versailles, Paris og Disneyland

Inngangsporten til Slottet i Versailles

Torsdag formiddag, 9 august, kjørte vi fra Cherbourg mot Paris. Det var fine tofelts motorveier hele veien med fartsgrense på 110 og 130 km/h. MEN, bomstasjonene kom tett, tror vi kjørte gjennom 6-7 stykker på strekningen mellom Cherbourg og Disneyland. Og det var betaling på mellom 25-35 kr på hver. Vi brukte vel nesten like mye på bomstasjoner som på diesel på vår lille Citroën C3 🙂 Det var mye å se på langs veien, vi kjørte forbi Utah og Omaha beach, der de allierte gikk i lang på D-dagen den 6. juni 1944, en stor amerikansk krigskirkegård, mange fine slott og vakker natur.

Slottet i Versailles

Vi tok av motorveien i Versailles i utkanten av Paris og fant ganske greit frem til Chateau de Versailles. Det kongelige slottet ble opprinnelig bygd som et jaktslott i 1626 men ble kraftig utvidet under solkongen Ludvig den 14. Slottet i Versailles var den franske kongefamiliens hovedresidens fra 1682 til 1789.

Slottet i Versailles

Vi ble imponert av størrelsen og de flotte utsmykningene i slottet. Møblement fra fordums tid stod utstilt i de flotte salene. Vi fikk blant annet se kongen og dronningens sovekammer som var møbelert. Den berømte speilsalen var et fantastisk skue. Likeså parkanlegget som var av enorm størrelse. Slottet er oppført på UNESCOs verdensarvliste og det skjønner vi 🙂 flotteste slott vi noen gang har besøkt. Etter besøket på slottet kjørte vi gjennom Paris og ut til Hotell Explorers som ligger like ved Disneyland. Vi ankom hotellet i halv eleve tiden på kvelden etter endel leting.

Eiffeltårnet og Seinen

Vi hadde ikke noe GPS i bilen, så vi var fornøyd med at vi fant fram. Bjørn Arne hadde ikke akkurat gledet seg til å kjøre gjennom Paris, men det gikk veldig bra, selv om det til tider var oppe i 6 kjørefelt i hver retning, og trafikken gikk temmelig fort. Hotellet var opplagt for barn, med badeland, stort lekerom/labyrint, spillerom og en sjørøverskute i tilknytning til matsalen. Hilde og Skule, Ane og Sondre kom dagen etterpå. Jonas var det mye fart i, han hadde gledet seg veldig til å treffe Ane og Sondre. Det har jo vært lite med lekekamerater lenge nå. Vi har badet i hotellets badeland, vært i Disneyland med alle dets attraksjoner (og køer). Besøkt Disneyslottet og kjørt karuseller… vi kom ikke tilbake til hotellet før etter avslutningsparaden som gikk like før stengetid i elevetiden om kvelden.

Jonas og Ane fremfor inngangen til Disneyland

Da var både små og store ganske slitne etter en lang, varm og spennende dag. Lørdag dro vi inn til Paris med toget. Bjørn Arne og Siv gikk trappene opp i Eiffeltårnet (324 m), men vi kom bare til 2. etasje (ca. 150 m) da det er heis videre opp, og det var så lang heiskø at vi så oss fornøyd med utsikten derfra. Resten av gjengen dro på båttur på Seinen. Vi gikk fra Eiffeltårnet opp til triumfbuen på Plaza Charles de Gaulle, tok en liten stopp på en fortauscafè ved triumfbuen for litt drikke, og fikk sugd inn litt av Paris atmosfære 🙂 Fulgte deretter hovedgaten Champs Elysèes nedover.

Den som klarer å dra sverdet ut av steinen er kongen (!)

Etter å ha spist (på McDonalds etter ungenes ønske) dro de minste med Bjørn Arne og Skule tilbake til hotellet. Slik at Charlotte fikk litt etterlengtet shopping 😉 med Hilde og Siv før også de tok kveld. En god del av butikkene på Champs Elysèes var oppe til kl. 24.00, så det var langt på natt da jentene kom til hotellet. Etter trivelige dager som gikk alt for raskt, dro vi søndag hver vår vei, de hjem til Norge og vi startet på kjøreturen tilbake til Cherbourg. Jonas var litt lei seg at de dro så snart, men ble lettere til sinns da han skjønte de kanskje kommer i vinterferien og besøker oss i Caribien. Men som Jonas sier; helt til etter jul det er veldig, veldig lenge til det mamma….. Dagene i Paris var hektiske, med mange opplevelser, godt selskap og ett strålende vær. Nå er planen videre å dra ned til Jersey for å hilse på Bergerac 🙂

Denne bildekrusellen krever javaskript.

S/Y Hakuna Matata

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: