Kastrup – Kiel

Kastrup – Kiel

Fiskebåter i Rødvig havn, Danmark

Vi seilte fra Kastrup ned til Rødvig. En liten fiskehavn ca. 46 nm sørover. Neste dag, etter å ha bunkret fortsatte vi ned til Møns Klintholm havn, ca. 28 nm. Fint seilevær i begynnelsen av dagen. På veien passerte vi Møns Klint i halvmørket. Fantastisk å se der kritthvite klipper går ca. 130 meter rett ned i havet. Ellers er jo alt landskap i Danmark flatt! Men med nydelige enger i forskjellige fargenyanser.

På turen ned til Rødvig

Fra Klintholm seilte vi til munningen av Grønsund, mellom Falster og Møn som går videre opp til Masnedø og Vordingborg. Det er markert med påler innløpet, og en smule engstelig hadde vi et godt øye på dybdemåleren. Sandbunnen flytter på seg med strømmen, og dybden er ikke som angitt i kartet hele tiden. Flere ganger viste dybdemåleren flere meter mindre enn oppgitt på kartet, og når det står 6 meter på kartet er det ikke moro når dybdemåleren viser under 4 meter. Men det er enda grunnere partier enn det oppover, og vi snek oss oppover i 3-4 knop. Utseilt distanse den dagen ble 40 nm.

Bjørn Arne monterer radar reflektoren i Masnedø

I Masnedø var det en båtbutikk vi skulle handle noe utstyr i. Vi fikk ikke tak i festeringen for spribommen for å  montere på masta her heller L  I tillegg ble vi liggende i 3 døgn mens lavtrykk på lavtrykk skyllet over oss. Lørdagen ruslet vi inn til Vordingborg, der var det festuke og gratiskonsert på kvelden med flere band, og mye folk. Her spiste vi middag og koste oss. Ellers gikk dagene med til litt matbunkring, filmtitting, rengjøring og montasje av utstyr (radarreflektoren er kommet opp!) Vi må innrømme at det har vært dårlig vær litt lenge nå 😦

Vi dro fra Masnedø tirsdag 17 juli på morgenen, med plan å komme oss midtveis ned på Langeland. Det blåste 17 m/s i kastene og sjøen som bare er 10-15 meter dyp begynte å bli rimelig utrivelig. Bølgene blir veldig høye og krappe her nede. Det endte med endret kurs og gikk til ”nødhavn” i Kragenæs på Lolland. Vel inne i Kragænes ca. klokken 15.30 stilnet det av, og etter hvert tittet også sola frem. Dagens distanse ble bare 47 nm.

Til Kai i Kragænes i Danmark

Kragenæs er en flott havn med camping og veldig tilrettelagt for barn med lekeplass med sykler og spill, som en kunne kose seg med. Neste morgen Onsdag 18 juli dro vi kl 08.30 med retning Kiel. Det ble en lang dag på sjøen, først på ettermiddagen kom regnet. I tåke og striregn over flere timer kom vi til Kiel kl. 18.20. Dagens etappe 74 nm. Radaren funker godt, men ved mye regn, skygger regner på radaren for båter.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

I dag torsdag skal vi gå inn i Kielkanalen. Vi har studert kartsymboler og lest oss opp i Reeds Almanac. Nå venter vi bare på opphold, det skulle slutte å regne i 12-tida.

S/Y Hakuna Matata

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: