Dragør Havn…

Kronborg slott

I Gilleleje ble vi liggende bare en natt. Neste morgen, torsdag 5 Juli, dro vi videre mot København og Dragør havn som ligger rett sør for Kastrup lufthavn. På seilaset nedover  besøkte vi Kronborg slott som ligger like i vannkanten ved Helsingør. Borgen Krogen ble oppført omkring

Bjørn Arne og Siv

1425 og ble i 1574-85 ombygd til et prektig

renessanseslott som ble gitt navnet Kronborg. Samlet areal er på ca. 16000 m2 og dansesalen, på 62×12 meter var den største på sin tid i Europa. I 1629 ble Kronborg slott og festning herjet av storbrann men ble bygd opp igjen i samme stil. I 1658 ble slottet bombardert og erobet av svenske tropper, dette førte til at mange av slottets

Charlotte på Kronborg slott

kunstverker ble røvet fra slottet. Det var flott å se slottet og festningen rundt med vollgrav og labyrinter for å forhindre uvedkommende i gammel tid å ta seg inn i slottet. Inne i slottet var vi nok litt skuffet da vi fikk se slottets dansesal og kongens værelser, vi hadde nok en mere glitrende forestilling av hvordan det skulle se ut. Men alt i alt er vi godt fornøyd med at vi valgte å få med oss dette besøket.

Emilie

Vi seilte inn mot København og fikk med oss den lille havfrue som står i vannkanten ett stykke etter innseilinga. Vi rotet litt før vi fant riktig innseiling da de driver å lager nytt kaianlegg som ikke er merket på kartet. I tillegg seilte vi som flere andre opp innseilinga som er forbeholdt cruiseskip og større trafikk. Der stod det stort skilt med adgang forbudt og forklaring hvor lystbåter skal seile inn. Etter ytterligere 2 timer ankom vi Dragør havn kl 20.20. Distanse fra Gilleleje 53nm.

Dragør i Danmark

Vi har ligget her i Dragør havn siden torsdag i forrige uke. Fredag var vi i København på Tivoli. Ungene storkoste seg med karuseller og det ble sen kveld før vi var tilbake i båten. Lørdag var det shopping inne i København, nærmere bestemt Fields shoppingsenter etter ønske fra jentene. Her tok Birgitte og Siv å besøkte «feet a fish». «Lad 100 Garra Rufa fisk blidt exfoliere dine fødder, så du får silkeblød hud» sto det på reklamen. Litt spesielt å stikke føttene ned i hvert sitt akvarium med  masse fisk som driver å nipper i føttene, men vi er ingen

Den lille havfrue

feiginger 🙂 nå har vi prøvd det også. Bjørn Arne, Rune Viggo og Jonas valgte å dra til en båtforretning inne i city. Vi kjøpte spribom i Lysekil og mangler festet på masta. Da  de endelig fant båtforretninga var den dessverre stengt. De ruslet dermed rundt og fikk med seg flere av severdighetene rundt omkring i København.

NB! Husk bruk lyd på videosnutten 🙂

NB! Husk bruk lyd på videosnutten 🙂

I havna på Dragør traff vi en nordmann med seilbåt. Vi skulle hilse så mye til familien Krutå, og spesielt Roger, som han hadde mye kontakt med da han jobbet i Motordata. Han er nå bosatt på Kastrup, med sin danske kone.

Jonas på stranda i Dragør

Søndag reiste Birgitte, Rune, Emilie, Emil og Marie hjem. Det var trist å se dem dra, det har vært trivelige dager og det ble veldig stille i båten med bare oss fire igjen. Bjørn Arne jobber på pc’en og tar igjen litt jobb, og Siv har vasket klær og vært sammen med Jonas og Charlotte på en siste tur inn til København. Vi begynner så smått å bli klar til å fortsette nedover kysten og regner med å dra i morgen tidlig etter en kort stopp i Kastrup der vi skal handle noe båtutstyr. Etterpå fortsetter vi sørover til Rødvig. Det kommer nok til å ta tid hvis ikke vinden snur.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

S/Y Hakuna Matata

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: