Ålesund over Stadt til Askvoll

Tirsdag 29 Mai.

Stadthavet

Vi la fra Ålesund kai kl. 11.20, etter å ha fyllt drivstoff og vanntanker. Med klar vær og god vind fra nordvest gikk det ganske fort ut mot Stadthavet. Bjørn Arne var oppe mens Jonas og Siv lekte nede i salongen.

På tur over Stadt

Over Stadthavet økte vinden og vi hadde 12-14 m/s inn fra siden. Bølgene, vinden, samt dønningene fra havet gjorde det umulig å bevege seg nede. Tilslutt ble forseilet rullet nesten helt inn og vi gikk for motor og med storseilet halvt ute.

Stadtlandet sett fra sør

Jonas så film på tv en mens vi håndstyrte båten i de store bølgene. God trening å håndstyre når sjøen går alle veier. Inn mot Florø seilte Siv alene og var veldig fornøyd med det :o) Da hun dro inn seilene tok det litt lenger tid enn forventet og det ble plutselig stor trafikk selvsagt akkurat der det var smalest. Et vennlig cruiseskip valgte å tute  x-antall ganger til hun ble oppmerksom og fikk flyttet på seg.. Vi kom til Askvoll kl 00.50 på natta og var veldig godt fornøyd med  dagen. Vi hadde tilbakelagt hele 108 nm.

 

S/Y Hakuna Matata

 

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: