Perler i havgapet…

Brekstad, torsdag 24 Mai, dro Jonas og Siv inn til Trondheim og besøkte familien mens Bjørn Arne jobbet. Vi tok hurtigbåten begge veier noe som Jonas gledet seg veldig til. Etter en koselig dag i Trondheim kom Lenka og Thomas med ungene på besøk i båten.

Jonas og Leif framfor «sjørøverskuta»

I nydelig sommervær satt vi alle ute i cockpiten og spiste jordbær og kaker. Da kom det en gammel skute inn i havna. Sjørøverskute som Leif og Jonas kaller den. De fikk begge komme ombord å utforske den, noe som var stor stas.   Hele dagen har en gjeng med ungdom badet i havna. Noe som ser fryktelig kaldt ut, vi har ikke latt oss friste… Om kvelden dro besøket hjem med ferga.

Jonas ombord i sjørøverskuta

Vi dro fra Brekstad fredag klokka halv to, lett overskyet med yr i lufta. Vi gikk for motor og etterhvert klarnet det opp. Vi  kom til  øya Grip utpå kvelden med sol og pent vær. Grip er et gammelt fraflyttet fiskevær uti havgapet, 12 km nordvest fra Kristiansund, som vi alltid har hatt lyst å besøke. Grip fyr ble bygget i  1888 og er 44 meter høyt.

Grip fyr i det fjerne

I tillegg har de en stavkirke som opprinnelig er fra slutten av 1400 tallet. Den var dessverre stengt når vi var der. Øya har ikke ferskvann og strøm får de fra egen kraftstasjon på øya. Vel framme rundt kl 22, kom sykkelen til Jonas opp på kaia. Vi gikk og Jonas syklet mens vi tok en runde på den lille øya. Det er hus overalt på hele øya, 52 hus fortalte en mann vi traff. Det var overraskende mange folk i husene og båter til kai… men så var det helg også.

Vi dro fra Grip lørdag kl 13 etter nok en rundtur på øya. Det var rimelig trangt i havna, og med vinden på tvers var vi  glad vi hadde bakket inn til brygga. Båten er fenomenal ute i åpen sjø, men uten baug propell, langt vanskeligere å manøvrere der det er trangt farvann. Flott seilervær  7-11 m/s med vinden bakfra, blå himmel og sol.

For seil til Ona

Ona Fyr

Håper det fortsetter slik. Vi seilte med spridde seil helt ned til Ona og kom fram kl 20.30. Ona har vi besøkt flere ganger tidligere.

Det er liksom vår øy dette. Inne i havna var det overraskende mange båter og vi lå som nummer 3 utenpå en seilbåt. Øya var ellers tilnærmet folketom. Vi var å så på hvalbeinene som Jonas husket fra tidligere.

Ona havn

Ellers har butikken lagt ned og havstuen var enda ikke åpnet for sesongen.  Denne øya har en del fastboende, for det meste kunstnere. Sist vi var her hørte vi at Henning Mankell vurderte å kjøpe seg hus her.. så ikke noe til han..:0) Men han sitter vel inne å skriver? Tidligere når vi har vært her har det vært et yrende liv. Det er daglig ferge forbindelse til øya og om sommeren kommer mange turister ut hit.

Til kai i Brosundet

Vi våknet til  10 m/s vind inne i havna, og da de andre båtene ønsket å dra fant vi ut vi like godt kunne dra inn til Ålesund.

Det var meldt liten kuling på kvelden, men etter hvert viste det seg at vinden roet seg i stedet inne i Ålesund havn. Vi gikk for motor inn med bare motvind.

Inne i Ålesund var det faktisk så varmt at alle gikk i shorts. Vi har bestemt oss for å bli enda en dag her før vi drar videre. I morgen er det tirsdag og butikkene er igjen åpne.

I dag, mandag 28 mai er det som meldt bare 10 grader, overskyet og sur vind fra nord så nå kjennes det kaldt . Utrolig at det skifter så raskt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

S/Y Hakuna Matata :o)

Categories: Startsiden

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: