Azorene-La Coruna Dag 1, Fredag 6 Juni

Skrevet 6/6 kl.12.15AM UTC (på dagen)
Pos. 39o 24,89N 26o 25,19W

Startet i går ca. klokken 14.45 og har vært snart ett døgn på sjøen. De to-tre første timene hadde vi vind på 5-6 m/s rett bakfra, men så roet det seg til 0,5-2 m/s og det ble motorkjøring hele natta. Vi gjør ca. 5,6-5,8 knop (COG) for motor på rundt 1500 omdreininger. Da har vi god lading og bruker rett under 2 liter diesel i timen. På morgenen i dag økte vinden til 5-6 m/s og dreide på 150-160 grader, så seiler vi med rundt 6 knop med kurs direkte mot La Coruna. Ifølge væprognosene trekker s
tormen Andrea raskt NØ oppover langs kysten av USA, forventes lørdag ettermiddag litt S av Newfoundland. Fortsetter deretter raskt øst og ventes søndag ettermiddag ca 400 – 500 nm nord av Azorene. Deretter er utviklingen litt mer usikker, men trekker mest trolig NØ slik at det tirsdag ligger ca 400 – 600 nm vest av Irland. Vinden sør for L-sentret ventes ligge rund 30-45 knop (15-23 m/s) så det vil vi helst ikke treffe. Ifølge Mads på Frivind bør vi foreløpig ikke gå nord for direktelinja mellom Azorene og La Coruna på grunn av denne stormen.
På ettermiddagen i går hadde vi ett lengre besøk av delfiner rundt båten. Det var ca 20 stykker og de fulgte oss en halvtimes tid. Det var jo nesten vindstille så vi lå begge fremme i baugen og tok bilder og film.
Formiddagen i dag ble også spesiell. Vi hadde besøk av to store Finnhvaler som fulgte oss i ca. 15 minutter. De virket nyskjerrige og en av dem var ved en anledning bare 5-6 meter fra båten på siden av oss. Det var spektakulært og vi så rett ned i de to store luftehullene på ryggen, som var ca. 12-15 cm i diameter.

Dagens quiz:
Dennis Weawer spilte hovedrollen som en ridende cowboycop i New York på norsk TV på 70-tallet. Hva het serien?

(Det er feigt å bruke hjelpemidler som internett synes vi For at vi skal kunne lese svar må det sendes pr mail til syhakunamatata . Vi kan ikke lese kommentarer som blir lagt inn på hjemmesiden når vi er på havet.)

Totalt er det ca. 960 nm i direktelinje fra Fajal til La Coruna, og vi regner med det vil ta rundt 8 døgn.
Alt vel ombord!

S/Y Hakuna Matata – No Worries
Siv og Bjørn Arne

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

One thought on “Azorene-La Coruna Dag 1, Fredag 6 Juni

  1. Mia

    Det må være Kruttrøyk

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: