Dag 11, Tirsdag 28 Mai

Dag 11, Tirsdag 28 Mai

Skrevet 28/5 kl.03.00AM UTC (på natta)
Pos. 39o 17,06N 40o 39,70W

Kursen er nå direkte mot Azorene og vi går fortsatt på skarp kryss. Vinden har dreid på 150-160 grader og ligger bare på rundt 4 m/s. Farten er mellom 4 og 5 knop. Gårdagen var nydelig, men det skyet helt over frem mot kvelden, så når sola gikk ned ble det stupmørkt. Alt er svart og vi ser kun morilden i bølgene rundt båten og i kjølvannet. Med de rolige forholdene som det var i går fikk vi endelig dusjet skikkelig, og Siv bakte to brød på ettermiddagen. Vi har bestemt oss for å gå forbi de vestligste øyene på Azorene (Flores og Corvo) og gå direkte til Horta på Faial. Det er ca. 140 nm lengre, men der er det en skikkelig marina. Sent i går kveld (i stupmørket) hørte vi en lyd som vi først trodde var en fugl, men det viste seg være delfiner som lagde lyden. Vi har hatt mange besøk av delfiner, men aldri tidligere hørt at delfinene har “snakket” til oss. Det var både koselig og litt spesiellt.

Svaret på gårdagens quiz, albumet som “I am sailing” er på heter Atlantic Crossing. Egentlig et ganske treffende navn, synes vi
Blant alle riktige svar skal vi trekke ut en “heldig” vinner som skal få gratis skyss fra Azorene til England i juni en gang….

Dagens Quiz:
Hvor lang tid tar en solnedgang, altså fra sola treffer vannflata til den er borte?

128 nm siste døgn. Alt vel ombord!

S/Y Hakuna Matata
Siv og Bjørn Arne

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

2 thoughts on “Dag 11, Tirsdag 28 Mai

 1. Kjevib

  Hei
  Ser dere nærmer Dere enda en barriere av et havstykke som er tilbakelagt:)). Her på Mo har vi det bare fint, flott vær har vi også hatt over en lengre periode, til nå har det sikkert vært bedre vær en det var tilsammen i hele fjor sommer:)). Tiden om ettermiddagene går stort sett til fotballtreninger og kamper. Var på Tommy Steine show på fossetangen på lørdag kveld, det var virkelig et bra show han kjørte som het «Hva er du redd for?».

  MVH
  Vibeke og Kjetil

 2. Carl-Gustav Mhlck

  2 minutter. Kan matematisk telles ut slik; – Solskiven (og mnen) opptar i det nermeste 1/2 grad p himmelen. – P n time beveger sig sola 15 gr. (360 gr / 24 timer). – n time = 60 minutter. – 60 minutter / 30 =2 minuttter, som det tar sola passere sin egen bredde (tallet 30 kommer av at sola kun er 1/2 grad). Svar: 2 minutter. Hilsen fra Carl-Gustav Mhlck, som sjsatte i Ume igr. Nye spennende ml i sikte! Date: Tue, 28 May 2013 05:47:31 +0000 To: cgmahlck@hotmail.com

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: