Dag 9, Søndag 26 Mai

Dag 9, Søndag 26 Mai

Skrevet 26/5 kl.04.00AM UTC (på morran)
Pos. 37o 35,73N 45o 34,41W

Vinden har dreid litt, og ligger nå på rundt 5-6 m/s, fra ca. 100-110 grader. Vi seiler fortsatt på kryss, nå med retning mot Irland. Nå trenger vi å komme oss litt nordover for å prøve å få vind fra høytrykket som beveger seg øst mot Azorene, så retningen er foreløpig OK. Det kan også hende vi havner i stilleområdet i senter av høytrykket, hvis det ikke trekker sørover etterhvert. I går var en nydelig dag igjen, varmt, med sol hele dagen, men det er ganske rått og kaldt om natten, så vi må bruke seiledressene. Det er forøvrig ganske flott om natten også, med en fullmåne som lyser opp havet. I går overhørte vi en samtale på VHF’n fra ett US Coast Guard fly. Vi hørte bare flyet og ikke båten den snakket med, og det det dreide seg om ett dropp av medisiner fra flyet. Det var tydeligvis noen som var syke ombord, og de droppet en hel ukes medisinforsyning av ett eller annet slag. Vi så hverken flyet eller båten, men droppet gikk tydeligvis bra, for en halvtimes tid etter samtalen kom ett lite fly over oss med retning vestover. Det går altså å få hjelp midt ute på atlanteren Vi hørte på oppkallingen fra flyet at båten het Africa, og kan kanskje finnes på marinetraffic.com for de som er interessert. Kun 61
nm nærmere målet i løpet av siste døgn, men vi har seilt nærmere 130 nm.

S/Y Hakuna Matata
Siv og Bjørn Arne

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

One thought on “Dag 9, Søndag 26 Mai

  1. Solit

    Hej På Er
    Vi följer er över havet och hoppas att ni får en fin fortsatt segling.
    Hälsningar Solit
    Kate & Jan-Eric

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: