Tilbake på Bermuda og klar for kryssing av atlanteren…

Hyttebygging på tur opp til Bermuda

Hyttebygging på tur opp til Bermuda

Vi fikk en liten uke sammen med Verbena på Bermuda før vi reiste hjem til Norge. Vi lå for anker utenfor St. George nord på øya. St. George er en nydelig liten by med staselige gamle bygninger og smale gater som er brosteinsbelagt. Folk her er utrolig hyggelige og hjelpsomme. Vi blir stadig vekk hilst på som om vi hører til her.

St. George, Bermuda

St. George, Bermuda

St. George står i dag på UNESCO sin verdensarv liste og vi forstår hvorfor. Blant mange flotte bygninger er det gamle fengslet i dag posthuset i byen. Alle hus har betongtak som er støpt oppå et bjelkelag og alle er kritthvite. King Square er som tatt ut fra riktig gamle dager.

St. George, Bermuda

St. George, Bermuda

Vi har besøkt Heritage senteret i byen og fått innblikk i hvordan det hele startet. St. George er stedet hvor de første innbyggerne slo seg ned på Bermuda. Et engelsk skip, Sea Venture gikk på grunn på et rev og forliste på østsida av øya i 1609. Utrolig nok overlevde de fleste av skipets mannskap og passasjerer. De klarte å livnære seg på øya mens de bygde et nytt skip som de seilte til det opprinnelige bestemmelsesstedet Jamestown i Virgina.

St. George på Bermuda

St. George på Bermuda

Det ble da bestemt at det skulle gjøres krav på Bermuda av kongeriket England, og i 1612 kom de første ekte bosetterne til øya. Byen St. George var øyas hovedstad i 200 år. I dag er Hamilton hovedstaden. De har daglige guidede turer her i St. George samt hver dag kl 12 oppføres the teater på Kings Square hvor de gjenskaper The Town Crier som deler ut straff til «the towns drunk» og «towns Gossip». Været her har vært som en norsk sommerdag, 18-22 grader, med en del regnbyger innimellom.

På aquarium og Zoo på Bermuda

På aquarium og Zoo på Bermuda

Vi har ikke kunnet besøke noen av de flotte strendene de har her. I stedet har vi vært i akvariumet, som også har en liten zoologisk hage. Vi har vært inne i Hamilton en tur også, som er en «storby» å regne. På søndag formiddag den 27 April seilte Verbena ut av havna med retning Azorene og vi satte oss på flyet hjem til Norge. Vi har feiret konfirmasjonene til Emilie (4 mai) og Charlotte (11 mai) der. Det har vært noen hektiske og fine 14 dager med familie og venner.

Jonas på flyet hjem til Norge

Jonas på flyet hjem til Norge

To konfirmasjoner krever litt, i tillegg masse besøk…en fantastisk rekeaften hos Kjetil og Vibeke, sammen med Trond og Wanja. Gjentakelse av raclettaften hos Laila og Morten sammen med Birgitte og Rune fikk vi også med oss. Det var fint å være hjemme og det var med litt vemod vi satte oss på flyet nedover til Bermuda igjen. Jonas er hjemme sammen med Bestemor og Bestefar, og skal gå i barnehagen en månedstid.

Bjørn Arne på Time Square, New York

Bjørn Arne på Time Square, New York

Han var veldig glad for å treffe alle igjen og barnehagen gjorde stor stas på han da han kom. De hadde hatt nedtelling så alle var klar over at han var tilbake 🙂 Vi gjorde en kort stopp med overnatting i New York på tilbaketuren, og fikk med oss «The Phantom of the opera» og en spasertur på Times Square.

New York

New York

Vi er nå i skrivende stund klare til avreise og legger over mot Azorene i morgen midt på dagen, selveste 17. mai… Hurra!!!!!  Vi gleder oss stort!

Vi har bunkra med mat og diesel, ualminnelige mengda bøker….henta fram seiler dressan, ulllua og stilongs…No bi det masse hav og vind i håret!! 🙂

Vi blir veldig glade for MAIL overfarten, det er et lyspunkt å hør nån ord når man er midt ute på storhavet :)Mailadressen er: syhakunamatata@mailasail.com

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Siv og Bjørn Arne

S/Y Hakuna Matata

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: