Det ble en kort stopp på British Virgin Islands før vi dro til Bermuda

Båten får ny bunnsmøring, Spanish town, Virgin Gorda

Båten får ny bunnsmøring, Spanish town, Virgin Gorda

Den 9 April kl 18 seilte vi opp til Spanish town på Virgin Gorda, vi brukte ett døgn oppover og klarte å bli utrolige trøtte på slutten? Inn til havna går det ett rev langs med land som en må innenfor. Om det var stor konsentrasjon mellom å tyde forskjellene i kartet og stakene, som riktignok stod i en forvirrende dandering i innseilinga vites ikke. Men vel inne i den knøttlille marinaen hører jeg Bjørn Arne si, vi har jo storseilet ute Siv….. Seilet kom inn i en fart, og vi fikk bakket oss opp i en bås. På ettermiddagen kom Verbena innom og vi dro alle å spiste barbequemat.

The Baths

The Baths

De hadde allerede vært her en stund og vi fikk fortalt om severdigheter som burde ses. Men det ble ikke tid til så masse severdigheter viste det seg. Båten fikk vi opp på land dagen etter, og båten fikk ny bunnsmøring. Dermed var det ett par arbeidsdager før vi igjen var på vannet. Det var en profesjonell gjeng som håndterte båten, og de hadde en stor ny kran. Vi måtte betale 12 USD per fot for jobben.

Jonas

Jonas

Samme dag vi kom ut dro vi ned til The Baths sammen med Verbena. The Baths er en del av marineparken her, det er flotte formasjoner i de enorme steinene langs med strandsonen, der vannnet noen steder flyter inn og danner lukkede basseng. På kvelden seilte vi sammen opp til North Sound som ligger nordøst på Virgin Gorda. Her ble vi noen dager mens vi forberedte oss til overfarten til Bermuda. North Sound er et ferieparadis, alt er i ordnede former og ingenting på larv.

Bjørn Arne, Jan fra Quiet Place, Raymond fra Verbena og Jonas

Bjørn Arne, Jan fra Quiet Place, Raymond fra Verbena og Jonas

Vi fikk med oss matingen av fisker, Tarpoon i hovedsak som foregår hver dag kl 5 på Saba Rock. Saba Rock er en holme/øy rett ved der vi ankret, hele øyholmen er omgjort til hotell og restaurant. Mandag morgen 15 April var beskjeden fra Frivind klar, været så bra ut og vi seilte avgårde i halv 3 tida sammen med Verbena. Overfarten gikk over all forventning da det tross alt var 830 nm i ett strekk.

Vi hadde stabil vind fra siden de fire første døgnene, og hadde nok ett snitt mellom 6-7 knop. Seilene ble nærmest ikke rørt og hele tre bøker ble lest på nattevaktene. Siste døgnet dreide vinden mer på sør (140-160 grader), men var stabil.

Fra overfarten BVI til Bermuda

Fra overfarten BVI til Bermuda

Litt overrasket ble vi over hvor kaldt det ble etterhvert, etter ett par døgn på havet var det bare å finne fram ullklær, og vi frykter at de blir værende framme nå. Om dagen lagde vi musikkquiz som vi spilte for Merethe og Raymond over VHF’en. Jonas hadde store hyttebyggingsprosjekter ombord, og var travelt opptatt med sitt store deler av dagen. Vi så mange portugisiske krigsskip på turen. Det er en farlig brennmanet, som kan få tentakler på opptil 30 m. Etter 5 døgn og 10 timer ankom vi Bermuda 21 April ca. 01.30 på natta. Vi hadde meldt vår ankomst over radioen, og på custombrygga sto de og ventet på oss. Etter innsjekk (35 US$ per pers) ankret vi ved siden av Verbena ca. kl. 03.00 og vi var alle svært fornøyd.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

S/Y Hakuna Matata

Categories: Bildearkiv

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: