Tilbake i Rodney bay på St. Lucia

Skittentøyet leveres, Port Louis Marina

Skittentøyet leveres, Port Louis Marina

Etter at besøket vårt reiste ble vi liggende ett par dager i marinen i Port Louis på Grenada. Dagene gikk med til litt vasking og handling, samt bading i de fine bassenget. Deretter satte vi seil og gikk mot Tyrrel bay på Carriacou. Turen fra Grenada tok oss 9 timer med motvind og baksing, så det ble en lang dag. Vi kom fram  etter solnedgang og selv om Tyrrel Bay kjentes ut som en grei ankringsplass i dagslys så alt anderledes ut når det var mørkt. Det var bekmørkt og mange av båtene hadde ikke noe lys så vi sneglet oss innimellom dem. Tilslutt var ankret på plass og vi hoppet til køys. I Tyrrel Bay lå vi på gult flagg da vi sjekket ut nede på Grenada, og dermed var vi heller ikke på land men fortsatte rett opp til Clifton, Union Island neste dag.

Vi baker...

Vi baker…

Der ventet Pliosaurus gjengen på oss. Det var stor gjensynsglede blant ungene og etter en overnatting der dro vi til Salina Bay på Mayreau som vi enda ikke hadde besøkt. Mayreau er en del av Tobago Cays marinepark. Likevel er det bebyggelse på øya. Det er en koselig liten landsby der med flere restauranter, barer, skole og barnehage samt en eldre kirke og en ny under bygging.  Et lite hotell var det også der.

Salt Whistle bay på Mayreau

Salt Whistle bay på Mayreau

På Mayreau koste vi oss med bading og en dag gikk vi til den andre siden av øya til Salt Whistle Bay. Her var et resort under full opppussing.  På tilbakeveien kom vi over et byggeprosjekt av boliger i millionklassen og da vi kom ned dit fikk vi full omvisning på området. Tomtene lå helt ved standkanten og visningsboligen var bare flott. Men i en prisklasse på 15 millioner kr er det jo ikke så intressant for oss:)

Mustique

Mustique

Etter to netter bestemte vi oss for å gi øya Mustique en ny sjanse og etter en seilas på 4-5timer gikk vi i land. Vi hang på Basils bar den ene dagen mens ungene badet på stranden og dagen etter fikk vi oss en guidet tur på øya. Det var ikke mye vi fikk se da alle boligene til kjendisene ligger godt gjemt bak trær og busker. I tillegg var mange veier private og ikke tilgjengelige for oss. Vi fikk med oss at blant annet Shania Twain, Bryan Adams, Mick Jagger og Tommy Hillfinger hadde bolig der. Eller snarere små palasser. Men vi så ingen kjendiser 🙂

Landskilpadder på Mustique

Landskilpadder på Mustique

Guidet turen var så som så, vi har blitt fortalt senere av Torkil på Kairos at Firefly restauranten var absolutt noe vi skulle ha besøkt. Da den har visst nydelig mat og flott atmosfære. Merkelig nok viste det seg at grønnsaker og frukt her var betydelig billigere enn de andre øyene vi har besøkt. Og det lille supermarkedet hadde gode internasjonale varer, men det kunne en jo klart regne med. Fra Mustique gikk turen videre til Bequia der vi overnattet. Morgenen etter dro mot St Vincent og overnattet i Wallilabou bay.

På gåtur til en liten naturpark på St Vincent

På gåtur til en liten naturpark på St Vincent

Her ble en av Pirates of Caribien filmene innspilt, og en del av kulissene står her fortsatt. Vi ble liggende bare en natt. Men rakk å besøke en liten naturpark. Neste morgen seilte vi opp til Marrigot Bay på St. Lucia. Marrigot bay er en nydelig liten bukt svært tilrettelagt for seilbåter. På kvelden hørte vi bra livemusikk fra båten men det ble ikke stort mere gjort her.

I Wallilabou bay, St Vincent der Pirates of Caribien ble innspilt

I Wallilabou bay, St Vincent der Pirates of Caribien ble innspilt

Neste dag gikk vi opp til Rodney Bay første havn vi kom til etter atlanterhavskryssingen og ARC deltakelsen. Vi har ligget her i marinaen i 3 døgn nå og tar vel ett par til før vi reiser videre opp til Marin på Martinique. Vi har fått båten polert og handlet inn varer da det er gode supermarkeder en liten jolletur herifra. Kairos er også kommet hit og ungene hadde igjen stor gjensynsglede da de traff igjen Thelma og Torbjørn.

 På gatefest i Gros Islet

På gatefest i Gros Islet

Her har ungene badet i bassenget i marinaen og vi har også tatt oss en tur bort på Pigon Island og gått opp til festningen. I går var vi på gatefest i Gros Islet en kort busstur fra marinaen, en hel gate full av liv, musikk og god barbeque mat. Karene tok seg en tur alene utpå kvelden og kom svært fornøyd hjem igjen 🙂

Vi kommer trolig til å seile videre med Pliosaurus opp til Dominica før vi skiller lag og går til St. Maarten……

Denne bildekrusellen krever javaskript.

S/Y Hakuna Matata

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: