St. Lucia og bilder/film fra turen over atlanteren

Klare for atlanterhavseilas.

Klare for atlanterhavseilas.

Det var deilig å komme fram til St. Lucia. Vi så øya hele dagen i det fjerne, og selv om vi la til kai kl 11.30 lokal tid var klokka for oss halv 4 på ettermiddagen. Det er en nydelig øy og dagene har gått med til bading, rengjøring av båten, både innvendig og utvendig. Det meste av båten har ett klebrig saltlag etter 18 døgn på havet. Vi har også besøkt Pigeon Island, sammen med mannskapet på Kairos, en norsk katamaran med to barn ombord. Pigeon Island ligger ved nordenden av Rodney Bay-bukta og er i dag et fredet naturområde med flott skog og stier som går opp til et gammelt britisk fort. Vi ser over til den franske øya Martinique fra toppen.

Livet på skrå..... frokost ombord

Livet på skrå…..
frokost ombord

Her på St.Lucia har de utrolig god mat, og vi har spist på forskjellige restauranter og vært fornøyd hver gang. En middag koster rundt 30-50 EC-dollar (60-110 Nkr) og en øl koster mellom 10-15 Nkr. Vi har truffet igjen mange av de andre seilere som vi tidligere har blitt kjent med. Jonas, Siv og Rolf Johan har vært på omvisning i skuta fra Pirates of the Carribean-filmene som ligger til kai like ved oss. Torsdag var Siv på spa +++, med de andre damene på brygga.

Bjørn Arne tester badetemperaturen i atlanterhavet

Bjørn Arne tester badetemperaturen i atlanterhavet

De hadde vist kost seg de 5(!!!) timene det varte… I går var det overskyet og endel regnskurer. Da var det pepperkakebaking ombord, med besøk av barna fra Kairos og den svenske båten Salsa. Det ble spist endel pepperkakedeig, og pepperkakene ble fordelt og spist opp mens de var varme. Det er flere arrangementer her i forbindelse med ARC, og vi har vært på seminar om seiling i Karibien, Cocktailparty, Togaparty og selvsagt på prisutdelingen.

Flott velkomst da vi la til kai...

Flott velkomst da vi la til kai…

Vi planlegger å dra videre ned til Soufriere på lørdag, og videre til Admirality Bay på Bequia på søndag. Jula skal feires der sammen med ca. 60 andre skandinaviske seilere, samt 3 engelske båter. Tidligere var det en norsk dame ved navn Mariann som selv hadde seilt til Karibien, og bosatt seg på Bequia som arrangerte jul for skandinavere på seiltur. Hun lever dessverre ikke i dag men tradisjonen lever videre 🙂

Flott velkomst da vi la til kai...

Flott velkomst da vi la til kai…

Litt om øya St.Lucia 🙂

Saint Lucia ble oppdaget av Colombus på Lucia-dagen og fikk derfor navnet sitt. Den første europeeren som slo seg ned på øya var piraten Francois le Clerc, og ble base for piratene på 1550-tallet. Nederlenderne bygde en festning på Vieux Fort på sørspissen av øya rundt 1600. Gjennom hele 1600-tallet sloss England og Frankrike om øya, som skiftet eier hele 14 ganger. Storbritannia vant til slutt i 1814.

Saint Lucia er i dag et samvelderike og har dronning Elisabeth II som statsoverhode. Hun er representert lokalt av en generalguvernør. Den utøvende makt ligger hos statsministeren og hans regjering.

Frukt og grønnsaker til salgs

Frukt og grønnsaker til salgs

Øya har i dag ca 161000 fastboende. Banan-og sukkerplantasjer har vært øyas viktigste næringer, men i de senere år har turismen tatt over. Arbeidsledigheten har de siste årene vært på mellom 15 – og 20 prosent, og en stor utfordring på St. Lucia er den økende narkotikatrafikken gjennom Karibia og hvordan de skal hanskes med den økende kriminaliteten i landet som følge av dette.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Film 1:

Film 2:

S/Y Hakuna Matata

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

One thought on “St. Lucia og bilder/film fra turen over atlanteren

  1. Mia

    Takk for flotte bilder og god ny kunnskap om Colombus.
    Mia

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: