Dag 15, Tirsdag 11 Desember

Dag 15, Tirsdag 11 Desember

Skrevet 11/12 kl.13.20 UTC
Pos. 16o 35.797N 49o 29.05W

14 døgn på havet i seilbåt på 13 meter!!!

Her kommer skipperens korte oppsummering: Seilasen har gått nesten prikkfritt, og over all forventning. Vi lever jo tett og hverken ser eller eller kan snakke med andre. Vurderer å søke min gode sjef, Morten om ett par år til permisjon, og stikke ut i Stillehavet i mai… det er lov å drømme For min del kunne seilasen vart mye lengre! Vi er blitt mye bedre seilere, og erfaringen vi får med en slik havseilas er unik. Vi har lært oss å “lese” været, og er prisgitt naturelementene, for vi lever midt i dem. Når alt beveger seg 24 timer i døgnet lærer man fort at alt må sikres. Det er mange små detaljer som gjør hverdagen ombord lettere, blant annet hvor ting må plasseres og stues av praktiske hensyn. Det er utrolig mange steder å stue ting i en seilbåt, og vi har måttet skrive ned hva vi har i de enkelte benker og skap. Vi har lært hvordan vi må lagre frukt og grønnsaker, og hva som holder seg når temperaturen ligger på 25-30 grader. Det er ingen stress ombord, og dagene på havet består av seiltrim, reving av seil, opp og ned med spribom, matlaging og leking med Jonas. Han begynner å bli litt utålmodig etterhvert, en fireåring trenger jo å få springe og rørt seg. Han lurer også på hvor langt det egentlig er til Karibien, men er stort sett en utrolig tålmodig liten fyr. Spenningen i hverdagen er squallene, som stadig kommer. Dagens høydepunktet er nedlastingene, av værmelding, posisjonsrapport fra ARC og selvsagt om vi har fått mailer hjemmefra.

Seilte 168 nm siste døgn, igjen! Tror vi er inne i en god rytme

Hilsen mannskapet på S/Y Hakuna Matata
Jonas, Rolf Johan, Siv og Bjørn Arne

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

4 thoughts on “Dag 15, Tirsdag 11 Desember

 1. Hugo

  Bare å peise på med permisjon! Utrolig hyggelig å lese reisebrevene! Må bare kommentere meldinga di, Bjørn Arne, om at united slo city på bortebane! Herregud for et drama. Regner med du får sett det på nett:))

 2. Mia

  Det er utrolig artig å lese brevene fra dere. Vi følger dere også på World Cruicing og synes dere seiler veldig fint. Hils Jonas en masse fra oss.

 3. Børge Iversen

  Hei

  Det er artig å følge med dere.

  Den flygefisken dere fanger skal være forholdsvis god stekt, Den lages omentrent som steiksild.

  I min tid på havet brukte vi også å «stoppe ut» noen eksmplarer, men vi hadde god tilgang på tobakk som ble pakket i buken på flyvern istedenfor innmat.

  Den holdt lenge på nikotin.

  Dere får fortsatt ha en fin seilas, og håpe at den blir noe roligere .- uten squalls.

  God Jul til alle om bord!

  Mvh

  Børge Iverssen

  Fra: S/Y Hakuna Matata [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 11. desember 2012 14:30 Til: webmaster@nbf-nesna.no Emne: [Nytt innlegg] Dag 15, Tirsdag 11 Desember

  S/Y Hakuna Matata posted: «Dag 15, Tirsdag 11 Desember Skrevet 11/12 kl.13.20 UTC Pos. 16o 35.797N 49o 29.05W 14 døgn på havet i seilbåt på 13 meter!!! Her kommer skipperens korte oppsummering: Seilasen har gått nesten prikkfritt, og over all forventning. Vi lever jo tett o»

 4. Judith Sivertsen

  Dagens høydepunkt er ca kl 1500 da plinger det inn nytt fra dere. Her er det kaldt og ikke snø, har ikke snødd siden før Rolf Johan dro. Charlotte var akkurat innom med noen bagger, ho skal bo hos meg til søndag. Kyss og klem

  Sendt fra min iPad

  Den 11. des. 2012 kl. 14:29 skrev S/Y Hakuna Matata :

  > >

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: