Sagres, Càdiz og Rota

For anker utenfor Sagres

Vi kom på lørdagskvelden den 8 september til Sagres. Var ferdig ankret utenfor Praia de Marela kl. 21.20. Distanse 68 nm. Dagene går liksom raskere og raskere nå, været er topp og vi har ikke hatt nedbør siden La Corùna. Vi bruker jolla inn til stranda der vi bader og soler oss. Strandrestauranten har gratis wifi så det har vært litt tid til surfing der. Byen Sagres ligger oppe på toppen av fjellplatået og er en typisk sydenby. En hovedgate, med en blanding av ferieboliger, boliger til fastboende og noen få hoteller. Men masse restauranter, barer og souvenir- og surfebutikker. Vi har fått bunkret opp noe til turen over til Marokko men innså at vi fikk vente til Cadiz da det trolig er større utvalg der. Charlotte har skole hver dag nå ombord, noe som går fint selv om det er vanskelig å holde en fast jobbrutine.

Jonas har fått fisk 🙂

Når vi kom hit var vi alene om å ankre, men etterhvert  kom det flere seilende og i alt var vi 6 båter for anker her en natt. En gammel norsk redningsskøyte,en Collin Archer, med en familie på fire lå også her en natt. Båten heter Christiania og de er på tur inn i middelhavet. Flere tyske båter er det også her, så nå har vi nye tegnefilmer og den kjente ”Das Boot” på tysk(!)ombord 🙂 Også en amerikansk båt har også funnet veien hit.

Besøk av delfiner på vei ned til Cadiz

Den 11/9, kl 11 var vi igjen på tur, nå en lang etappe mot Càdiz. Turen ble opplevelsesrik med masse delfiner som noen ganger var så lenge rundt båten at Jonas gav dem navn, som Snoopy, Keiko, Snurre, osv. Og to ganger så vi hval (vi tror det var Finnhval). Ankom Càdiz Bay kl. 07.30, etter 149 nm, og la oss for anker utenfor stranden ved marinaen Port Sherry, helt innerst i bukten. Port Sherry var planlagt som ett lite tettsted rundt en stor marina, men er ennå ikke fullført, over 10 år etter byggestart. Det kunne vært en riktig koselig plass, men de fleste husene er halvferdige, ingen butikker og det var som en liten spøkelsesby.  Etter noen timers søvn og litt mat satte vi jolla på vannet og tok en tur oppover elva til byen Santa Maria. Det tok bare 15 minutter med jolla. Byen er kjent for tilvirkning av spansk sherry. Vi syntes ikke dette var noen fin by. Den var preget av forfall og vi følte det egentlig litt utrygt når mørket kom.

Port Sherry

Dagen etter gikk vi inn i Port Sherry og fylte diesel, og la over bukta til Càdiz. Her er det to marinaer å velge mellom, Real Club Nàutico de Càdiz og Poerto Americo, en kommunal marina. Vi valgte den siste, men skulle heller prøvd å få plass i Real Club Nàutico, selv om den sannsynligvis er dyrere enn de 36,19 euroene vi betalte pr natt. Vi leste i Reed’s  at de ikke hadde gjesteplasser, men vi så noen utenlandske båter der. Der var det rent og pent, med en populær liten restaurant, gratis wifi, godt vakthold og bra sanitæranlegg. Det var ingenting av dette i den marinaen vi lå! Og det var i tillegg urolig med mye trafikk inn og ut. Càdiz var en kjempefin og koselig by, og der fikk vi bunkret det vi trengte til noen uker i Marokko. Bjørn Arne kom i prat med en svenske i marinaen som hadde bodd her over 10 år og han mente vi også burde få med oss Rota som ligger på nordsiden av bukten. Etter tre varme dager i Càdiz, med mye gåing og shopping la vi over bukta mot Rota og ankret opp kl 20.00, sammen med to andre seilbåter utenfor stranden ved marinaen. Neste dag (17/9) gikk vi inn i marinaen og benyttet dagen til å rusle litt på stranden og i byen. Rota er en koselig, rolig liten by med trange gater og tempoet er langt lavere enn i Càdiz. Her lå vi en natt og fikk gjort de siste forberedelser før kryssingen av Gibraltar mot Marokko.  Ifølge loggen har vi nå seilt totalt 3.771 nm, og snart vært på tur i 4 måneder 🙂

Denne bildekrusellen krever javaskript.

S/Y Hakuna Matata

Categories: Uncategorized

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: